Wil jij graag DJ worden? Misschien speelt dit idee al langer in je hoofd, maar het kan ook zo zijn dat je recentelijk erachter bent gekomen dat DJen je erg aanspreekt. DJen kan ontzettend leuk zijn en als je er goed in bent kun je er wellicht ook nog eens geld aan verdienen. Maar hoe word je een DJ? Je vindt in dit artikel wat handige tips.

Wat voor soort DJ word je?

Allereerst zul je moeten bepalen wat voor DJ je wilt worden. Welke muziek vind je leuk? Ben je van de techno, house, of meer van de latin muziek? En wat voor soort DJ zou je graag willen zijn? Een DJ die in een club draait, op festivals, op trouwfeesten of bijvoorbeeld op kleinschalige feestjes? Het is allemaal mogelijk.

Creëer een muziekcollectie

Als DJ heb je een uitgebreide muziekcollectie nodig. Je wilt natuurlijk niet de hele avond dezelfde nummers draaien. Zorg er dus voor dat je over veel verschillende muziek beschikt. Dit doe je door een groot aantal nummers te downloaden en deze bijvoorbeeld op een harde schijf op te slaan, zodat je collectie niet verloren gaat.

Koop DJ gear

Uiteraard zul je als DJ ook DJ gear aan moeten schaffen. Allereerst heb je speciale DJ software nodig waarmee je nummers kunt gaan mixen. Hier zijn vaak ook gratis versies van te krijgen. Koop ook een DJ controller en een koptelefoon. Wil je speciale luidsprekers kopen, dan kan dat natuurlijk ook. Neem daarvoor eens een kijkje bij https://www.thenextshop.nl/

 

Het is verstandig om niet direct de duurste software en gadgets te kopen. Je weet immers nog niet of je het DJ’en ook daadwerkelijk leuk gaat (en blijft) vinden. In plaats daarvan is het dus goed om voor een wat goedkopere oplossing te gaan, zodat je eerst kunt kijken hoe je het vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *